חג הפסח על ארוחותיו בפתח וכבכל שנה אנו משקיעים מאמצים בבחירת התפריט החגיגי שישמח אותנו, מה שפחות משמח הוא עניין ההוצאה האדירה לכל ארוחה…

בליל הסדר אוהבים אנו לשבת מסביב לשולחן ולהתבונן במשתתפי הסדר נהנים מהארוחה הטעימה אותה הכנו, אולם אוכל טעים לא צריך בהכרח לעלות כסף רב. פעמונים להתנהלות כלכלית נבונה מתקינים ארוחת חג זולה

מגוון האפשרויות בפסח גדול, ניתן להכין מגוון רחב של אפשרויות עבור כל מנה, ניתן לבשל מנות מפוארות מחומרי גלם יקרים אך האם לא תהיה הארוחה חגיגית דיה בכל מקרה גם אם לא נשתולל יתר על המידה בהכנת המזון?

תפריט ומתכונים לארוחת הסדר ל-10 איש

  • יין ותירוש: 4 בקבוקים (100 ₪)
  • מצות: 3 מצות שמורות וחבילת מצות (60 ₪)
  • מאכלי צלחת הסדר: (50 ₪)
  • מנה ראשונה – מרק ירקות (20 ש"ח) עם קניידלך (15 ש"ח)

מרק: מצרכים: 2 בצלים בינוניים, 4  גזרים,  4 גבעולי סלרי, או שורש סלרי, 1  כרישה, 1 צרור פטרוזיליה, 1 צרור שמיר, 1 כוסברה, דלעת, קישוא. מלח ופלפל ותבלינים בהתאם למטבח האהוב עליכם (חוואיג', כרכום, פפריקה וכדומה)

אופן ההכנה: מטגנים בצלים בשמן עד לשקיפות מוסיפים את התבלינים ומחצית מעשבי התיבול ואת הירקות לטיגון קצר ומבשלים עד לריכוך הירקות. מוסיפים את המחצית השניה של עשבי התיבול ומתקנים תיבול במידת הצורך.

ארוחה חגיגית {תמונה: pixaby}

קניידלך (כ-30 יחידות)

מצרכים: 1 כוס קמח מצה,  4 ביצים,  4 כפות שמן, כפית מלח ופלפל שחור, כוס מים רותחים

אופן ההכנה: טורפים את הביצים השמן, מלח ופלפל ומוסיפים את קמח המצה בהדרגה תוך ערבוב.

מוסיפים את המים הרותחים תוך ערבוב וממשיכים לבחוש עד לקבלת תערובת אחידה.

מכסים את הקערה ומניחים אותה בצד למשך שעה-שעתיים.

מרתיחים  סיר מלא במים רותחים עם מעט מלח

מניחים ליד הסיר קערה עם מים קרים. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהעיסה כדורים קטנים מחליקים את הכדורים בזהירות לתוך הסיר, מבשלים עד שהקניידלך צפים בסיר.

מנה עיקרית- עוף בסילאן (35 ש"ח)

מצרכים: 5 כרעיים מחולקות לשניים, חצי כוס סילאן, רבע כוס שמן זית, 3 שיני שום.

אופן ההכנה: מערבבים את הסילאן עם שמן הזית, השום. מלח ופלפל ליצירת מרינדה. מכסים את העוף היטב במשרה ולאחר מספר שעות השריה מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות. לאחר כשעה מסירים את נייר האלומיניום וכאשר מתקבל צבע שחום העוף מוכן.

תוספת תפוחי אדמה (15 ש"ח)

מצרכים: 3 ק"ג תפ"א, שמן זית, מלח ופלפל ותבלינים

אופן ההכנה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מכסים את תפוחי האדם במן הזית והתבלינים באמצעות ערבוב ומכניסים לתנות לכשעה.

תוספת אנטי פסטי (30 ש"ח)

מצרכים: 2 בטטות, 2 חצילים, 2 קישואים, 2 בצל, ראש שום, 2 פילפלים, סלסלת פטריות, שמן זית, רוזמרין/טימין, מלח ופלפל

אופן ההכנה: חותכים את הירקות, מערבבים עם שמן זית מלח פלפל רוזמרין/טימין ומכניסים לתנור.

סלט כרוב עם חמוציות (17 ש"ח)

מצרכים: 1 כרוב גדול, 200 גרם חמוציות,מיץ מלימון, רבע כוס שמן קנולה, סוכר ומלח

אופן ההכנה: חותכים את הכרוב מעסים אותו עם מלח ונותנים לו ל"עמוד" שעה. מערבבים את שאר המצרכים ומערבבים עם הכרוב.

מנה אחרונה – תותים בקצפת (60 ש"ח)

מצרכים: 3 שמנת מתוקה צמחית, 4 סלסלות תותים, אבקת סוכר

אופן ההכנה: חותכים את התותים ומפזרים את אבקת הסוכר, מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם. לפני ההגשה מערבבים את הקצפת עם התותים. ניתן לעטר בסירופ שנוצר בקערת התותים.

באדיבות פעמונים.