תחפושת במטבח: "אוזני המן" המתוקות עם מילויי שוקולד, חלבה או אגוזים שינו צורה. טונה סטארקיסט החליטו לשנות את משלוחי המנות עשירי הסוכר והכינו מתכונים לאוזני המן מלוחות, בריאות, מפתיעות וטעימות עם מילויי טונה אשר ישתלבו נהדר בסעודת פורים או לאחר הכוס החמישית ולא יפתחו לכם רגשות אשמה.

 

אוזני המן עם סביח טונה
אוזן המן סביח. צילום טל סיון-ציפורין.

מצרכים (15 אוזני המן):

לבצק:

20 גרם שמן קוקוס מוצק

4 כפות מים בערך 40 מ"ל

1 כפית מיץ לימון

320 גר קמח כוסמין מלא

קורט מלח

4\1 כפית אבקת אפייה

חומרים למלית:

2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% לימון ופלפל ( מסוננות)

4 ביצים קשות חומות

אוזן המן סביח. צילום: טל סיון-ציפורין,

2 חצילים קלויים – מקולפים ומסוננים ( את תוכן החצילים לשים במסננת להוצאת נוזלים)

3 תפוחי אדמה בינוניים אפויים בתנור עם הקליפה (לאחר הוצאתם מהתנור לקלף הקליפה)

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור בצל ירוק קצוץ

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס עדין לפי הטעם

** ניתן להוסיף כפית לימון כבוש

ביצה אחת טרופה להברשת הבצק.

אופן ההכנה:

במיקסר מערבבים שמן קוקוס (מומס) בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.

מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.

מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.

בזמן הזה מכינים את המלית –

מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-190 מעלות.

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.

מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.

מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ, מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

*ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים

 

אוזני המן במילוי טונה אסיאתית
אוזן המן אסייתית. צילום: טל סיון-ציפורין.

מצרכים (15 אוזני המן):

לבצק:

20 גרם שמן קוקוס מוצק

4 כפות מים בערך 40 מ"ל

1 כפית מיץ לימון

320 גר קמח כוסמין מלא

קורט מלח

4\1 כפית אבקת אפייה

חומרים למלית:

2 קופסאות טונה סטארקיסט בטעם מעושן – ללא השמן

1 כף מחוקה קוואקר דק

½ כפית רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית ליים מגורד (או לימון)

1 כפית שמן שומשום

אוזן המן אסייתית. צילום: טל סיון-ציפורין,

1 כף ג'ינג'ר מסוכר –  קצוץ דק

1 כפית רוטב סויה בהירה

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

20 גרם (3 כפות) שומשום שחור + מעט לעיטור מבחוץ

½ כפית גרם ג'ינג'ר טרי מגורר

כף שקדים לבנים קלויים – מרוסקים

כף פיסטוקים קלויים – מרוסקים

1 כפית מירין (לא חובה)

ביצה אחת טרופה להברשת הבצק.

אופן ההכנה:

במיקסר מערבבים שמן קוקוס (מומס) בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.

מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.

מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.

בזמן הזה מכינים את המלית:

מפוררים את הטונה ומוסיפים את שאר חומרי המלית.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.

מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.

מורחים ביצה על הבצק החיצוני ומפזרים שומשום שחור. מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ.

אופים כ-15 דקות עד הזהבה.

*ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים

 

לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/