רשת גרג משיקה סדרת סופגניות במילויים ייחודיים לחג החנוכה. השף רועי אגאי- קפה גרג בחר להעניק לקראת החג את המתכון המנצח של הסופגנייה המושחתת, כיון שיש בה כל  מה שטעים בביס אחד  קרם קרמל חמאה בציפוי גאנש  קפה  אגוזי לוז ופולי קפה. ההכנה קצת מסובכת למתחילים אבל ההשקעה שווה כל רגע.

מתכון להכנת סופגנייה מושחתת במילוי קרם קרמל לגאנש קפה.

מתכון להכנת סופגניה של קפה גרג צלם אסף לוי
מתכון להכנת סופגניה של קפה גרג צלם אסף לוי

מחיר: 7 ₪ ליחידה.

המתכון:

מרכיבים להכנת הסופגנייה  :

1קילו קמח

50 גר' שמרים

200 גרם חלב

180 גר' סוכר

5 ביצים

גרידת לימון מלימון אחד

גרידת תפוז, מתפוז אחד

10 גר' מלח

150גר' חמאה רכה

שמן לטיגון

 

מרכיבים להכנת קרם קרמל:

100 גרם סוכר

290 חלב

50 גרם חלמונים

25 גרם קורנפלור

15 גרם סוכר

מרכיבים להכנת גאנש קפה:

200 גרם שוקולד מריר

80 גרם שמנת מתוקה

כפית קפה נמס

מרכיבים להגשת הסופגניה:

פולי קפה שבורים ואגוזי לו"ז חצויים וקלויים .

אופן ההכנה הסופגניות:

משתמשים בוו הלישה: שופכים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים שוב, מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, גרידת לימון ותפוז ומערבלים הכל במהירות נמוכה.

מוסיפים מלח וממשיכים לערבל במהירות גבוהה עד קבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים חמאה ומערבלים עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק.

מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, ולאחר שהכפיל את נפחו מחלקים את הבצק ל-30 יחידות ומגלגלים לכדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב. מכניסים לתנור למשך 15 דקות, מוצאים ומניחים 20 דקות בצד לקירור לפני המילוי.

מחממים שמן לטיגון בסיר. מטגנים צד אחד עד להזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני. ממלאים בריבה / שוקולד או בכל מלית שהילדים אוהבים. מפזרים למעלה אבקת-סוכר.

מחיר: 5 ₪  ליחידה מילוי ריבה, מילוי מיוחד – 6 ₪ ליחידה.

 

אופן הכנת קרם כרמל:

מניחים בסיר עם תחתית כפולה על אש נמוכה  ושמים  חצי מכמות הסוכר  ומשטיחים

ברגע שהסוכר מתחיל לשנות צבע לחום בהיר מוסיפים את החצי השני של הסוכר ,

כאשר כל הסוכר נמס ומשנה את צבעו לצבע ענברי  מוסיפים את החלב החם תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (לא הכל בשלב אחד , החלב מבעבע ועלול לגלוש ) ,מבשלים עוד כמה דקות עד שאין גושים של קרמל והנוזל אחיד .

בקערת ערבוב טורפים את החלמונים הסוכר והקורנפלור היטב ,בעדינות יוצקים את מסת החלב(בשלושה שלבים ) על תערובת הביצים ומערבבים  עד לקבלת מסה אחידה .

מחזירים לסיר החלב ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהמסה מסמיכה  ומורידים מהאש ומקררים  לפחות 20 דקות ,ואז בהדרגה עם בלנדר מוט מכניסים את קוביות החמאה הקרה .

מקררים ומעבירים לשק זילוף

אופן הכנת גנאש קפה:

מרתיחים את השמנת המתוקה  ,יוצקים על השוקולד והקפה הנמס  מערבבים היטב ומקררים מעט

אופן הרכבת הסופגניה:

ממלאים כל סופגנייה בקרם קרמל ,טובלים כל חצי עליון של סופגנייה בגאנש ,ע"י ניער נפטרים משאריות גאנש ומפזרים מעל את פולי הקפה ואגוזי הלוז .