לרגל ט"ו בשבט, "חוות דרך התבלינים" מציעה מתכון לחטיף פירות יבשים ללא תוספת סוכר.

בחג ט"ו בשבט הפירות היבשים מקשטים כל שולחן והופכים להיות הנשנוש המרכזי בבית. לרגל החג, "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, מציעה לשדרג את פירות היבשים השגרתיים ולהכין חטיפי אנרגיה עם תמרים ואגוזים – ללא תוספת סוכר. בריא, טעים וקל להכנה.

מצרכים:

צילום: הדס ניצן

500 גרם מחית תמרים ללא תוספת סוכר / תמרים בואקום

100 גרם שקדים

50 גרם אגוזי מלך טבעיים

50 גרם אגוזי קשיו טבעיים

30 גרם גרעיני דלעת קלופים

50 גרם גרעיני חמנייה קלופים

4 כפות קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את השקדים עד לקבלת פירורים
  2. קוצצים (קיצוץ גס) את אגוזי המלך והקשיו
  3. מכניסים לקערה את התמרים, השקדים הטחונים, האגוזים הקצוצים, גרעיני הדלעת והחמנייה ומערבבים היטב.
  4. פורסים נייר אפייה על תבנית מלבנית (אינגליש קייק), שופכים את הבלילה ומהדקים היטב.
  5. מכניסים את התבנית למקרר לשעתיים.
  6. מוציאים מהמקרר, מצפים בקוקוס וחותכים לפרוסות דקות.

*מומלץ לאחסן במקרר.

בתאבון!

 

את חטיפי האנרגיה ניתן להכין בסדנאות שיתקיימו בחגיגת ט"ו בשבט ב"חוות דרך התבלינים" בימים 4.2.17, 11.2.17. טל': 04-9533405, לאתר: http://www.derech-hatavlinim.co.il/