רכשתם לאחרונה מחבת שקעים או מכשיר קייק-פופס ועדיין לא בטוחים כיצד ניתן להכין בהם סופגניות שהן גם דלות בשמן וגם טעימות? "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית מציעה: מתכון לסופגניות ביס בציפוי לא שגרתי של חליטת קוקוס קרמל.

מצרכים:

לבצק הסופגניות:

1 גביע אשל / 200 גרם יוגורט

1 ביצה

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1.5 כוסות קמח תופח / 1.5 כוסות קמח לבן + 1 שקית אבקת אפייה

לציפוי הסופגניות:

100 גרם שוקולד לבן / שוקולד חלב

1/2 כוס חלב

150 גרם חליטת קוקוס קרמל / קוקוס מלון של "חוות דרך התבלינים"

אופן הכנת הסופגניות:

  • בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הסופגניות מלבד הקמח.
  • נוסיף את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • נשמן עם ספריי שמן את מחבת השקעים / את מכשיר הקייק-פופס, ונמלא כל שקע עד הסוף.
  • נאפה את הסופגניות משני הצדדים עד שיקבלו גוון זהוב, במשך כ-5 דקות סך הכל (במכשיר קייק-פופס אין צורך להפוך). חשוב לשים לב לזמן האפייה ולא לייבש את הסופגניות.

    סופגניות ביס בציפוי חליטת קוקוס קרמל – חוות דרך התבלינים. צילום הדס ניצן

אופן הכנת הציפוי:

  • נמיס בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד עם החלב.
  • נצנן מעט ונטבול כל סופגנייה בשוקולד המומס.
  • כשהשוקולד עוד חם, נפזר חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה.

*במידה ואין ברשותכם מחבת ייעודית לטיגון סופגניות ללא שמן או את מכשיר הקייק-פופס, ניתן גם לטגן את הסופגניות בשמן עמוק עד להשחמה יפה.

בתיאבון וחג אורים שמח!

את המחבת, הקייק-פופס והחליטות ניתן להשיג ב"חוות דרך התבלינים", בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405, ובסניפי הרשת.