מתכון לקינוח מרענן: גביע קרם שוקולד לבן ותותים. מאת שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של "ניופאן גורמה".

צילום: שמרית גולדברג
צילום: שמרית גולדברג

לבסיס –

עוגה בחושה קלאסית :

2 שמנת מתוקה

1 וחצי כוסות סוכר

גרידה מלימון

1 כפית מחית וניל

4 ביצים

2 כוסות קמח תופח

1/2 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה :

1. להקציף במהירות בינונית ובעזרת המקצף את כל החומרים מלבד הקמח ואבקת השקדים.

2. להוסיף את הקמח ואבקת השקדים ולערבב עד לקבלת מזה אחידה. למזוג לתבנית ולאפות כ35 דקות בחום בינוני.

להכנת קרם וניל ושוקולד לבן –

4 חלמונים

1/4 כוס סוכר

1 כפית מחית וניל

1 כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה

250 גר שוקולד לבן

אופן ההכנה :

1. טורפים בסיר את החלמונים עם הסוכר ומחית הוניל עד להסמכה

2. שמים בסיר אחר חלב ושמנת ומביאים לרתיחה

3. יוצקים בהדרגה תוך כדי בחישה את תערובת החלב והשמנת לתוך תערובת החלמונים

4. מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה רציפה עד שהקרם מסמיך, חשוב להקפיד לבחוש כל הזמן

5. מסננים את הקרם , מוסיפים את השוקולד הלבן ,מערבבים ומצננים .

6. מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב .

 לסלט תותים –

150 גר תותים ( סלסלת תותים)

1 כף סוכר

2 כפות ליקר קסיס

גרידת לימון

אופן ההכנה :

לחתוך את התותים לרבעים, להוסיף את יתר החומרים ולערבב.

לרוטב תותים:

150 גר' תותים

2 כפות אבקת סוכר

1 כף מיץ לימון

 עלי נענע יפים לקישוט

אופן ההכנה:

מרסקים בבלנדר מוט את כל המצרכים לרוטב מלבד עלי הנענע.

להרכבת המנה :

1. לשים פרוסה של עוגה בתחתית גביעים אישיים.

2. מעל העוגה לשים רוטב תותים.

3. מעל רוטב התותים מזלפים את קרם הוניל והשוקולד הלבן

4. לסדר מעל את סלט התותים

5. לזלוף מעל עוד מקרם הוניל והשוקולד הלבן

6. לקשט בעלי נענע

באדיבות: שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של "ניופאן גורמה"

השארת תגובה